Aslında salatanın orijinal tarifinde portakal yok. Ama bence kesinlikle olması gerekiyor. Özellikle de gittiğim bir kafede portakallı roka salatasını yedikten sonra bu her derde deva kış meyvesinin ıspanaklı nar salatasına çok yakışacağını düşündüm ve sonuç aklımı başımdan aldı:) Lafı çok fazla uzatmadan birlikte deneyelim:
MALZEME LİSTESİ
Salata için
Ispanak - 1 büyük deste
Yeşil soğan - 3-4 dal
Nane - 7-8 yaprak
İnce bulgur - 4 yemek kaşığı
Ceviz içi - 100 gram
Nar - 1 adet
Portakal - 1 adet
Sos için
Limon suyu - 2 kaşık
Nar ekşisi - 2 kaşık
Balsamik sirke - 2 kaşık
Sızma zeytinyağı - 2 kaşık
Tuz - 1 yemek kaşığı
YAPILIŞI
ilave edip kapatarak bekletiyoruz. Suyu çok fazla dökmemek gerekiyor - bulgurun üzerini kapatacak kadar dökmemiz yeterli.
2. Limon suyu, nar ekşisi, balsamik sirke, zeytinyağı ve tuzu bir kaseye alıyoruz.
3. Sos malzemelerini kasede iyice karıştırıp bir kenara alıyoruz.
4. Önceden yıkayıp kuruttuğumuz ıspanağı küçük parçalara ayırıp geniş bir kaba alıyoruz. Ben salatalarda iri yapraklı yeşillikleri bıçakla doğramayı tercih etmiyorum, elle parçalıyorum. Bu salatada da yine öyle yaptım.
5. Karıştırıp bir kenara aldığımız sosu ıspanağın üzerinde gezdiriyoruz. Dikkat, salatanın püf noktası burası - sosu sonda dökerseniz ve hemen salatayı tüketirseniz - ki bu tür salatalar suyunu bıraktığı için hemen tüketilir - çiğ ıspanak tadı kaçınılmaz olur. Ama önceden sosta bekletirseniz, sonuç mükemmel ötesi olur:)
7. Ceviz içini küçük parçalara ayırıyoruz. Bazen bu salatada ceviz öğütülmüş şekilde kullanılıyor, ancak ben salatayı yerken cevizi hissetmek istiyorum, o yüzden küçük parçalara ayırmayı tercih ediyorum.
8. Soğan ve naneyi doğruyoruz.
10. Bu arada suda beklettiğimiz ve artık şişip-kabarmış olan bulguru ıspanağa ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bulguru suda çok bekletmeye gerek yok, yukarıdaki işlemler tamamlanıncaya kadar bekletmemiz şişip yumuşaması için yeterli olacak.
11. Soğan ve naneyi ekliyoruz, karıştırıyoruz.
12. Cevizi ekliyoruz.
13. Portakalı ekleyip karıştırıyoruz.
14. En son narı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
15. Soyduğumuz portakal kabuğunu da süs olarak kullanıyoruz
VE SALATA HAZIR:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder