(5 kişilik)
Yumurta - 5 adet
Nar - 5 adet
Tereyağ - 6 çorba kaşığı erinmiş veya 100 gram tereyağ+1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Soğan - 1 adet
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
1. Tereyağını ve yanmaması için bir tatlı kaşığı zeytinyağını tavaya ekleyip eritiyoruz.
2. Narı ayıklayıp taneliyoruz.
3. Orijinal tarifte soğanın küçük doğranması gerektiği bildiriliyor. Ben yumurtada soğanı jülyen sevdiğim için jülyen doğradım. Soğanı yağda sararıncaya kadar pişiriyoruz.
4. Narı ekliyoruz, ateşi kısıyoruz ve tavanın kapağını kapatıp orta ateşte ara-sıra karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz. Nar tanelerini ezmemeye dikkat edin.
5. Nar hafifçe suyunu bırakmış oluyor bu arada. Yumurtaları tavaya dikkatli biçimde kırıyoruz.
6. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Arzu ederseniz sumak da ekleyebilirsiniz.
7. 4-5 dakika kadar pişiriyoruz ve önce görüntüsüne doyduktan sonra afiyetle yiyoruz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder