MALZEME LİSTESİ
Levrek balığı - 1 bütün
Tereyağı - 2 kaşık
Zeytinyağı - 2 kaşık
Mısır unu - 2 kaşık
Buğday unu - 2 kaşık
Tuz
Baje sos
YAPILIŞI
1. Temizlenmiş levreğin kafasını ayırıyoruz.
2. Buğday unu, mısır unu ve tuzu karıştırıyoruz.
3. Zeytinyağını tavada ısıtıyoruz.
4. Balığın iki tarafını da una batırıyoruz.
5. Balığı kaynar zeytinyağında kızartıyoruz.
6. Balığın iki tarafı da kızardıktan sonra tereyağını bir kaşık sağdan, bir kaşık soldan tavaya ekliyoruz.
7. Tereyağı erir-erimez kaşıkla balığın üzerinde gezdirip ocaktan alıyoruz.
8. Balığı tabağa alıyoruz.
9. Baje sosu sıcak balığın üzerine döküyoruz ve nar taneleri ile süslüyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder