29 Kasım 2014 Cumartesi

BAJE SOSLU LEVREK

Hani baje sos tarifini yazarken bu sosun en güzel balığa yakıştığını söylemiştim ya, şimdi sıra o balığın tarifinde. Baje soslu levrekte yani:)


                                                                  MALZEME LİSTESİ 
Levrek balığı  - 1 bütün 
Tereyağı         -  2 kaşık
Zeytinyağı      - 2 kaşık
Mısır unu        - 2 kaşık
Buğday unu    - 2 kaşık
Tuz 
Baje sos        








                                                                YAPILIŞI 

1. Temizlenmiş levreğin kafasını ayırıyoruz.












2. Buğday unu, mısır unu ve tuzu karıştırıyoruz.












3. Zeytinyağını tavada ısıtıyoruz.













4. Balığın iki tarafını da una batırıyoruz.












5. Balığı kaynar zeytinyağında kızartıyoruz.












6. Balığın iki tarafı da kızardıktan sonra tereyağını bir kaşık sağdan, bir kaşık soldan tavaya ekliyoruz.













7. Tereyağı erir-erimez kaşıkla balığın üzerinde gezdirip ocaktan alıyoruz.











8. Balığı tabağa alıyoruz.














9. Baje sosu sıcak balığın üzerine döküyoruz ve nar taneleri ile süslüyoruz.











                                                                                                               AFİYET OLSUN:)




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder