MALZEME LİSTESİ
Patates - 3 adet
Kırmızı biber - 1/2 adet
Sarı biber - 1/2 adet
Yeşil biber - 1 adet
Soğan - 1 adet
Havuç - 1 adet
Bezelye (haşlanmış) - 1 bardak
Yağ - 50 gram
Süt - 150 ml
Maydanoz - bir kaç dal
Fesleğenli pesto - 1 kaşık
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
1. Patatesleri soyup doğruyoruz ve sütle birlikte tencereye koyup süt tamamen çekilip patatesler yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
2. Soğanı küçük-küçük doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
3. Haşlanmış patatesleri mutfak robotuna ve ya rondo kabına alıyoruz.
4. Bezelyeyi, kızarmış soğanı, tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
5. Malzemelerin tamamını birlikte püre haline getiriyoruz ve fesleğenli pestoyu ekliyoruz.
6. Hazır karışımın yarısını bir borcama döküyoruz ve düzleştiriyoruz.
7. Havucu pürenin üzerine rendeliyoruz, daha sonra biberleri küçük küp halinde doğrayıp havucun üzerine ekliyoruz, en üste maydanozu doğrayıp serpiştiriyoruz.
8. Yani bu şekilde....
9. Pürenin geri kalanını da sebzelerin üzerine ekleyip düzleştiriyoruz.
10. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Nasıl servis etmek size kalmış - ister direkt pişirdiğiniz kapta servis edersiniz, ister tabağa alır karıştırırsınız. Ama unutmamanız gereken tek detay şu olsun - bu yemeğin yanına lahana turşusu kadar yakışan başka birşey yok:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder