Geçenlerde bloğumu gören bir arkadaşım "bir de kolay soslu makarna tarifi yazsana" deyince hem kolay, hem güzel soslu makarna ne olabilir diye düşündüm ve en sevdiğim sosu yaptım. Bildiğiniz domates sosu. Ama inanılmaz lezzetli. Bu sosun tarifini yine Cafefernando'dan almıştım daha önce ve bayılmıştım. Hatta bir kaç kez o sosa yumurta kırarak müthiş bir lezzete ulaşmıştım. Sosu önceden pişirip saklamanız da mümkün - makarna yapımı süresini kısaltmış olursunuz:)
MALZEME LİSTESİ
(2 kişilik)
Su - 4-5 litre
Makarna - Yarım paket (istediğiniz makarna)
Domates - 1 kg
Soğan - 1 adet
Tereyağı - 100 gram
Tuz
Parmesan peyniri - süs için
Fesleğen - süs için
YAPILIŞI
2. Ortadan böldüğümüz domateslerin suyunu bir kaba sıkıyoruz, etli kısımlarını ayırıyoruz.
3. Domatesin etli kısımlarını bir süzgece alıyoruz ve çekirdeklerini ayırıyoruz. Domates suyu ve çekirdekleri kullanılmayacak.
6. Rendelediğimiz domatesi tavaya alıyoruz. Soğanları kestiğimiz kısmı yüzü aşağıya bakacak şekilde domateslerin içine oturtuyoruz. Küçük parçalar şeklinde doğradığımız tereyağını ekliyoruz.
7. Tavanın kapağını kapatıyoruz ve orta yüksek ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
8. Kaynamaya başladığında kapağı açıyoruz, ocağın ateşini iyice düşürüyoruz ve 45-50 dakika ara-ara soğanları çevirmeden domatesi karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
9. Sosun tuzunu ayarlayıp bir kenara alıyoruz.
10. Bir taraftan sosu pişirirken 4-5 litre suyu kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra tuz ekliyoruz. Makarnayı kaynayan tuzlu suya ekliyoruz. Ben kepekli makarna kullandım. Siz istediğiniz makarna, spaghetti türünü kullanabilirsiniz.
11. Makarnayı al dente kıvamında, çok yumuşak olmayacak, dişe gelecek kıvamda haşladıktan sonra süzüyoruz. Süzerken makarna suyundan yarım bardak kadar ayırıyoruz.
12. Süzdüğümüz makarnayı yeniden tencereye alıyoruz. Yaptığımız domates sosunun üçte ikisini makarnaya ekliyoruz. Domates sosu çok koyulaşmışsa eğer, kenara ayırdığımız makarna suyundan bir az ekleyip sulandırıyoruz.
13. Makarna ile sosu iyice harmanlıyoruz.
14. Makarnayı hemen tabağa alıyoruz. Domates sosunun geri kalanını makarnanın üzerinde gezdiriyoruz, sonra da ya rendelenmiş, ya da toz parmesan peyniriyle (ben toz kullandım bu kez) ve taze fesleğen yapraklarıyla süslüyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder