3 Kasım 2014 Pazartesi

PEYNİRLİ-MAYDANOZLU KEK

Kahvaltıda sıcacık çayınızın yanında bir da çabucak pişirebileceğiniz lezzetli bir keke hayır demezsiniz, değil mi? Peki ya o kek tatlı değil de, tuzlu olsa? Bol maydanozlu, bol peynirli olsa? Bir de kolay olsa, sizi çok uğraştırmasa?  E hadi beraber yapalım o zaman:) 




 MALZEME LİSTESİ 

                                                        Yumurta          -  2 (ilave olarak bir yumurta sarısı)    
                                                        Sıvı yağ            - yarım bardak 
                                                        Yoğurt              - bir bardaktan iki  parmak az yoğurt
                                                        Un                    - 2 bardak
                                                        Peynir              - 200 gram
                                                        Maydanoz         - 1 demet
                                                        Tuz                  - yarım çay kaşığı
                                                        Kabartma tozu - 1 paket
                                                        Çörek otu         - 1 kaşık
                                                        Susam              - 1 kaşık

YAPILIŞI 
1. Yoğurt, yağ, yumurta, tuz ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
     
2. Maydanozu küçük-küçük doğruyoruz, peyniri çatalla eziyoruz. Ben tuzlu ve sert peynir kullanıyorum. Maydanoz yoksa, dereotu kullanabilirsiniz. Veya ikisini birden de kullanabilirsiniz.
 3. Peyniri, maydanozu ve unu yumurta-yağ-yoğurt karışımına ekleyerek karıştırıyoruz.                                                                             
4. Normal kek hamurundan  bir az daha kıvamlı  hamuru yağlanmış kek kalıbına alıyoruz.                
5. Hamurun üzerine bir yumurta sarısı sürüyoruz. 
                    
6. Çörek otu ve susamı kek hamurunun üzerine serpiştiriyoruz.  Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tarife uyarsanız içi hamur olmaz, ama yine de kek pişmeye yakın kürdanla kontrol etmeyi unutmayın.
AFİYET OLSUN:)