Levengi, kullandığınız malzemeler iyiyse (aslında bütün yemekler gibi) yapımı çok kolay bir yemek...
MALZEME LİSTESİ
Olta levreği - 1 adet
Kuru soğan (tercihen mor) - 1 adet
Ceviz içi - 300 gr
Ekşi erik salçası - 3 kaşık
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
1. Balığın içini temizleyip yıkayıp kuruluyoruz. Cevizi rondodan veya kıyma makinesinden geçiriyoruz.
2. Soğanı kıyıyoruz. Bir tülbentin içine koyup suyu tamamen çıkıncaya kadar sıkıyoruz. Suyunu kullanmayacağız.
3. Kıyılmış ceviz içini, kıyılıp suyu iyice sıkılmış soğanı, ekşi erik salçasını ve tuzla karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Ekşi erik salçası yerine bu salçanın kurutulmuş versiyonu olan ve pestile benzeyen lavaşana da kullanılıyor. Lavaşana
4. Balığın içi kısmına ekşi erik salçası, tuz ve karabiber sürüyoruz.
5. Cevizli iç malzemesini balığın içine dolduruyoruz.
6. Kürdanla balığın açık kalan kısmını tutturuyoruz. Balığın üstüne ekşi erik salçası sürüyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sofraya verirken nar ekşisiyle sunarsanız, bu işten anladığınızı göstermiş olursunuz:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder