MALZEME LİSTESİ
Kedi dili bisküvi - 20-25 adet
Balkabağı - 800 gram
Fındık - 200 gram
Süt - 200 ml
Krema - 200 ml
Krem şanti - 1 paket
Bal - 4 kaşık
YAPILIŞI
1. Balkabağını balla birlikte pişiriyoruz ve çatalla püre haline getiriyoruz.
2. Fındığı rondadan geçiriyoruz.
3. Krema ile krem-şantiyi hafif sertleşinceye kadar mikserle çırpıyoruz. Çok sertse, bir az süt ekleyebilirsiniz.
4. Kedi dili bisküvileri ılık süte tek-tek batırıp kelepçeli bir kek kalıbının dibine diziyoruz. Bisküvileri sütte çok tutmamaya dikkat edin - 1 saniye batırıp çıkarmak yeterli.
6. Üzerine kıyılmış fındık serpiyoruz. Fındık kavrulmuş olursa daha lezzetli olur.
7. Üzerine krema sürüyoruz.
8. Balkabağı püresinin kalan yarısını kremanın üzerine sürüyoruz.
9. Bir kat daha krema sürüyoruz.
10. En son yine fındık serpiyoruz ve istediğimiz şekilde süslüyoruz. Buzdolabında 4-5 saat bekletip sonra servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder