(2 kişilik)
Somon - 400 gram (2 parça)
Tereyağ - 50 gram
Domates salçası - 1 yemek kaşığı
Fesleğenli pesto - 1 tatlı kaşığı
Hardal - 1 tatlı kaşığı
Limon - 1/2 adet
Maydanoz - 1/2 demet
Taze soğan - 5-6 dal
Dereotu - 5-6 dal
Sarımsak - 1 diş
Su - 2 kaşık
Tuz
Karabiber YAPILIŞI
1. Yeşillikleri ve sarımsağı küçük-küçük doğruyoruz.
2. Domates salçası, fesleğenli pesto, hardal, tuz, karabiber ve suyu karıştırıyoruz.
3. Yeşillliklerle sosu karıştırıyoruz.
4. Tereyağını tavaya koyup eritiyoruz ve çok az tuzlanmış balıkları orta ateşte kızartıyoruz.
5. Balığın bir tarafını bir az fazla kızartıyoruz. Az kızarmış tarafı aşağıya bakacak şekilde bir kenara alıyoruz.
6. Sebzeli sosla balığın üstünü kapatıyoruz.
7. Tavanın kapağını kapatıp düşük ateşte pişmeye bırakıyoruz.
8. Suyu tamamen çekilip yağda kavrulmaya başlayınca ocağı kapatıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Tereyağ - 50 gram
Domates salçası - 1 yemek kaşığı
Fesleğenli pesto - 1 tatlı kaşığı
Hardal - 1 tatlı kaşığı
Limon - 1/2 adet
Maydanoz - 1/2 demet
Taze soğan - 5-6 dal
Dereotu - 5-6 dal
Sarımsak - 1 diş
Su - 2 kaşık
Tuz
Karabiber YAPILIŞI
1. Yeşillikleri ve sarımsağı küçük-küçük doğruyoruz.
2. Domates salçası, fesleğenli pesto, hardal, tuz, karabiber ve suyu karıştırıyoruz.
3. Yeşillliklerle sosu karıştırıyoruz.
5. Balığın bir tarafını bir az fazla kızartıyoruz. Az kızarmış tarafı aşağıya bakacak şekilde bir kenara alıyoruz.
6. Sebzeli sosla balığın üstünü kapatıyoruz.
7. Tavanın kapağını kapatıp düşük ateşte pişmeye bırakıyoruz.
8. Suyu tamamen çekilip yağda kavrulmaya başlayınca ocağı kapatıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder