7 Ocak 2015 Çarşamba

TAVADA SEBZELİ SOMON

Menüde yine somon var. Aslında çok oldu fotoğraflarını çekeli. Araya başka yemekler girdi, bayram girdi, tavada sebzeli somon unutuldu. Hatta bunun üzerine bir kez daha aynı tarifi yaptım. Bu tarifi çok eskiden bir kez Hazar balığı osetrinle (Mersin balığı) yapmıştım ve çok sevmiştim. Ankara'da osetrin bulmak imkansız olduğuna göre tarifi somona uygulama kararı aldım:) 
                                                 
                                                        MALZEME LİSTESİ 
                                                                (2 kişilik)
Somon               - 400 gram (2 parça)
Tereyağ                 - 50 gram
Domates salçası -  1 yemek kaşığı
Fesleğenli pesto -  1 tatlı kaşığı
Hardal                -  1 tatlı kaşığı
Limon                -   1/2 adet
Maydanoz          -   1/2 demet
Taze soğan         -   5-6 dal
Dereotu              -   5-6 dal 
Sarımsak            -   1 diş 
Su                       -   2 kaşık 
Tuz 
Karabiber                                                                                                                                                                                                                                                            YAPILIŞI 


1. Yeşillikleri ve sarımsağı küçük-küçük doğruyoruz. 














2. Domates salçası, fesleğenli pesto, hardal, tuz, karabiber ve suyu karıştırıyoruz. 













3. Yeşillliklerle sosu karıştırıyoruz.















4. Tereyağını tavaya koyup eritiyoruz ve çok az tuzlanmış balıkları orta ateşte kızartıyoruz. 













5. Balığın bir tarafını bir az fazla kızartıyoruz. Az kızarmış tarafı aşağıya bakacak şekilde bir kenara alıyoruz. 












6. Sebzeli sosla balığın üstünü kapatıyoruz. 















7. Tavanın kapağını kapatıp düşük ateşte pişmeye bırakıyoruz. 














8. Suyu tamamen çekilip yağda kavrulmaya başlayınca ocağı kapatıyoruz. 












                                                                        AFİYET OLSUN:)