Kuş sütü pastası adını üstündeki merengden alıyor. Patenti eski SSCB'ye ait. Hatta şöyle söyleyeyim, SSCB döneminde patent alan tek pasta olma özelliğine sahip. Moskova'daki Prag restoranının aşçıları tarafından geliştirilen kuş sütü pastası tarifinin patent aldığı tarih ise 1982.
MALZEME LİSTESİ
Yumurta - 9 adet
Süt - 1 bardak
Toz şeker - 3 bardak
Tereyağ - 250 gram
Un - 2-2,5 bardak
Kabartma tozu - 1 paket
Kakao - 4 yemek kaşığı
Tuz - 1/4 çay kaşığı
Vanilya
Bitter çikolata - 300 gram
YAPILIŞI
1. Bir kapta un, kakao, tuz ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
2. Yumurtaların akını sarısından ayırıyoruz. Yumurta sarılarını 1,5 buçuk bardak toz şekerle iyice çırpıyoruz.
3. Önceden eritip ılınmaya bıraktığımız tereyağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
4. Hafif ılık sütü yavaş-yavaş ekliyoruz.
5. Unlu karışımı sıvı karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
6. Karışımı yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Kekin daha ince olmasını istiyorsanız, 26 cm-lik kalıp kullanın. Keki önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
7. Kekimiz pişerken bir kapta 1,5 bardak toz şekerle 9 yumurtanın akını beyaz krema haline gelinceye kadar önce düşük, sonra yüksek devirde iyice çırpıyoruz.
8. Üzeri hafif çatlayıp pişen kekimizi fırından alıyoruz.
9. Yumurta akı karışımını kekin üzerine sürüp 15-20 dakika daha pişiriyoruz.
10. Benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatayı merengin üzerine döküp soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder