12 Ocak 2015 Pazartesi

MEZE DE OLUR, YEMEK DE: PAZI KAVURMA

Blogdaki tariflerden de anlaşıldığı üzere yeşillikle aram iyidir. Çoğu kişinin sevmediği ıspanak ve pazıyı bile çok lezzetli şekillere sokmayı seviyorum. Bu aralar da "sağlıklı" takıldığım için marketten eve sürekli ıspanak-pazı taşıyorum. Özellikle bu pazı kavurmaya bayılıyorum. Çok kolay ve çok lezzetli - denemenizi tavsiye ediyorum:) 
                                 
                            MALZEME LİSTESİ
Pazı                  - 1 büyük demet
Kırmızı biber     -  1 adet
Soğan                - 1 adet
Sarımsak            - 1 diş
Tereyağ             - 1 kaşık
Zeytin yağı         - 1 kaşık
Süzme yoğurt     - 1 bardak
Tuz                      
Karabiber 
Kuru nane 




                                                                                                                   YAPILIŞI 
1. Pazının ortasındaki sert kısmını bıçakla ayırıyoruz, yeşil kısımlarını doğruyoruz. 












2. Küçük doğranmış soğanı zeytin yağında sararıncaya kadar kızartıyoruz. 












3. Kırmızı biberi küp şeklinde doğrayıp tavaya ekliyoruz. 













4. Biberleri 2-3 dakika soğanla birlikte kavurduktan sonra doğranmış pazı yapraklarını ekliyoruz.











5. Pazı yaprakları pişip yağda kavrulmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. Ama çok pişirmiyoruz - biberlerin renginin kırmızı kalması lazım.











6. Yemek soğuduktan sonra tuzlu sarımsaklı süzme yoğurtla harmanlıyoruz. 












7. Ayrı bir tavada tereyağını eritiyoruz. 














8. Pul biber, tuz ve kuru naneyi ekleyip bir az kavuruyoruz - dikkat edelim, yakmayalım:) 












9. Pazı yemeğini tabağa alıyoruz. 














10. Baharatlı tereyağını üzerinde gezdiriyoruz. 













                                                          AFİYET OLSUN:)