12 Aralık 2014 Cuma

TABBULE

Tartıda rakamlar yükselmeye başlayınca tatlıya, hamur işine bir az ara verme kararı aldım. Gerçi kafamda tart, kek, pasta fotoğrafları uçuşurken uzun süre dayanmam zor olacak gibi, ama yine de en azından bir kaç gün denemekte kararlıyım. Ve bugünlerin haleti ruhiyesine uygun olarak çok kolay, ama çok lezzetli bir salata tarifini sizlerle paylaşıyorum:)  Salatanın adı Tabbule.  Kendisi Levanten mutfağına ait ve günümüzde Arap mutfağının en meşhur  mezelerinden. Malzemesi çok kolay bulunuyor, yapımı çok basit, görüntüsü size kalmış, lezzeti de yerinde. E daha ne olsun?:)
              

                                                             MALZEME LİSTESİ


İnce bulgur  - 1 çay bardağı
Domates      -  3 adet 
Maydanoz    - 2 demet
Nane             - 1 demet 
Taze soğan    - 5-6 adet
Sarımsak       - 1 diş
Limon           - 1 adet
Zeytin yağı    - 2 yemek kaşığı
Nar ekşisi      - 2 yemek kaşığı
Tuz 
Sıcak su         - 1 bardak




                                                                   YAPILIŞI 


1. İnce bulgurun üzerine sıcak suyu alıp kapağını kapatıyoruz ve 15-20 dakika bekletiyoruz. 














2. Domatesleri dörde bölüp içindeki çekirdekleri çıkartıyoruz. 















3. Çekirdeksiz kısımları küçük küp şeklinde doğruyoruz.














4. Yeşilliklerin tamamını küçük-küçük doğruyoruz.














5. Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıyoruz. 














6. Yeşillikleri, domatesi ve şişmiş bulguru derin bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz.  














7. Sosu ekleyip harmanlıyoruz.














                                                                   VE TAMAMDIR:)