MALZEME LİSTESİ
İnce bulgur - 1 çay bardağı
Domates - 3 adet
Maydanoz - 2 demet
Nane - 1 demet
Taze soğan - 5-6 adet
Sarımsak - 1 diş
Limon - 1 adet
Zeytin yağı - 2 yemek kaşığı
Nar ekşisi - 2 yemek kaşığı
Tuz
Sıcak su - 1 bardak
YAPILIŞI
1. İnce bulgurun üzerine sıcak suyu alıp kapağını kapatıyoruz ve 15-20 dakika bekletiyoruz.
2. Domatesleri dörde bölüp içindeki çekirdekleri çıkartıyoruz.
3. Çekirdeksiz kısımları küçük küp şeklinde doğruyoruz.
4. Yeşilliklerin tamamını küçük-küçük doğruyoruz.
5. Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıyoruz.
6. Yeşillikleri, domatesi ve şişmiş bulguru derin bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz.
7. Sosu ekleyip harmanlıyoruz.
VE TAMAMDIR:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder