8 Aralık 2014 Pazartesi

CEVİZLİ-PEYNİRLİ KÖFTE

Hiç peynirli-cevizli köfte denediniz mi? Eminim, denememişsinizdir. Aslında ben de denememiştim. Köfteyi nasıl değişik hale getireyim diye düşünürken aklıma geldi, yaptım ve...sonuç müthişti:) Hiç lafı uzatmadan hemen tarifi yazıyorum:) 


                                                                MALZEME LİSTESİ

Dana kıyma   - 300 gram 
Ceviz             - 40 gram
Peynir            - 100 gram 
Tereyağ          - 1 kaşık 
Zeytinyağı      - 2 kaşık
Sarımsak         - 1 diş 
Un                   - 2 kaşık 
Kişniş veya maydanoz 
Tuz
Karabiber 




                                                                   YAPILIŞI 

1. Sarımsağı havanda eziyoruz, tuz ve karabiberle birlikte kıymayla karıştırıyoruz. 














 2. Cevizi çok küçülmeyecek şekilde doğruyoruz veya rondodan geçiriyoruz, peyniri rendeliyoruz, tereyağ, doğranmış kişniş ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. 












3. Karışımı parçalara ayırıp oval şekli veriyoruz ve dondurucuda 15 dakika bekletiyoruz.

4. Kıymayı parçalara ayırıp yuvarlak şekil veriyoruz. 













5. Her yuvarlağın üstüne bir parça cevizli karışımdan koyuyoruz.













6. Karışımın üzerini tamamen kapatıyoruz ve kenarlarını bastırıyoruz. Ama bir kenarını daha az bastırıyoruz. 











7. Köftenin iki tarafını da hafif una batırıyoruz.













8. Isıtılmış zeytinyağında önce köftelerin bir yüzünü, sonra diğer yüzünü kızartıyoruz. İkinci yüzü kızarttığınızda köftenin daha az bastırdığınız kısmı açılacaktır - endişe etmeyin, görüntü daha güzel oluyor:) Kesinlikle sıcak servis ediyoruz:)