MALZEME LİSTESİ
Dana kıyma - 300 gram
Ceviz - 40 gram
Peynir - 100 gram
Tereyağ - 1 kaşık
Zeytinyağı - 2 kaşık
Sarımsak - 1 diş
Un - 2 kaşık
Kişniş veya maydanoz
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
1. Sarımsağı havanda eziyoruz, tuz ve karabiberle birlikte kıymayla karıştırıyoruz.
2. Cevizi çok küçülmeyecek şekilde doğruyoruz veya rondodan geçiriyoruz, peyniri rendeliyoruz, tereyağ, doğranmış kişniş ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
4. Kıymayı parçalara ayırıp yuvarlak şekil veriyoruz.
5. Her yuvarlağın üstüne bir parça cevizli karışımdan koyuyoruz.
6. Karışımın üzerini tamamen kapatıyoruz ve kenarlarını bastırıyoruz. Ama bir kenarını daha az bastırıyoruz.
7. Köftenin iki tarafını da hafif una batırıyoruz.
8. Isıtılmış zeytinyağında önce köftelerin bir yüzünü, sonra diğer yüzünü kızartıyoruz. İkinci yüzü kızarttığınızda köftenin daha az bastırdığınız kısmı açılacaktır - endişe etmeyin, görüntü daha güzel oluyor:) Kesinlikle sıcak servis ediyoruz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder