MALZEME LİSTESİ
Kıyma - 500 gram
Meksika fasulyesi - 200 gram
Soğan - 2 adet
Patates - 2-3 adet
Domates - 2-3 adet
Sivri biber - 2-3 adet
Tereyağ - 150 gram
Ekşi erik salçası - 2 kaşık
Tuz
Karabiber
Kişniş
Maydanoz
YAPILIŞI
3. Köftelerin sadece bir yüzünü çok az kızartıp ocağı kapatıyoruz. Aslında orijinalde köfteler kızartılmıyor, direkt tencereye diziliyor, ama bana bu hali daha lezzetli geliyor.
4. Köfteleri kızartılmış tarafı üste gelecek şekilde tencereye diziyoruz. Üstüne iyice yıkanıp süzülmüş Meksika fasulyesini (haşlanmış) döküyoruz.
5. Patatesleri halka şeklinde doğrayıp fasulyelerin üzerine sırayla diziyoruz.
6. Soğanı halka doğrayıp diziyoruz.
7. Biberi halka şeklinde doğrayıp diziyoruz.
8. Domatesi halka doğrayıp diziyoruz.
10. Ekşi erik salçasını 2-3 kaşık kadar ılık suda sulandırıp domateslerin üzerinde gezdiriyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
11. Hiç karıştırmadan yemeğin suyu tamamen çekilip yağda kavrulmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. Sofraya verirken üzerine doğranmış kişniş ve maydanoz eklemeyi unutmuyoruz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder