Lahana - 1 kg
Soğan - 1 adet
Havuç - 1 adet
Sarımsak - 1 diş
Meksika fasulyesi - 1 bardak
Domates salçası - 1 yemek kaşığı
Biber salçası - 1 yemek kaşığı
Tereyağ - 2 kaşık
Zeytin yağı - 2 kaşık
Dereotu - yarım demet
Tuz
Karabiber
Pulbiber
YAPILIŞI
1. Lahanayı ince-ince kıyıyoruz.
3. Sarımsağı bıçağın arkasıyla ezdikten sonra küçük küp şeklinde doğruyoruz.
5. Dereotunu küçük doğruyoruz.
6. 2 kaşık zeytinyağını ısıtıyoruz.
7. Soğanı ve sarımsağı tavaya alıyoruz.
8. Soğanlar hafif suyunu bırakınca tereyağını ekliyoruz.
9. Soğan ve sarımsak sararıncaya kadar kavuruyoruz.
10. Havucu ekliyoruz, 3 dakika kadar kavuruyoruz.
11. Lahanayı ekleyip karıştırıyoruz. Asla su eklemiyoruz. Ocağı hafif kısıp tavanın kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ara-ara karıştırıyoruz.
12. Tamamen suyunu çektikten sonra bir kaç dakika yağda kavuruyoruz. Ardından domates salçasını ekleyip karıştırıyoruz.
13. İyice karışınca biber salçasını ekliyoruz.
15. Meksika fasulyesini ekleyip iki dakika daha kavuruyoruz.
17. Bir dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder