29 Eylül 2015 Salı

ŞEFTALİLİ KEK

Oldukça kolay ve oldukça lezzetli bir kek bu. Hazırlanması en fazla 5 dakikanızı alır, o derece kolay:) Müthiş kokusu da cabası. Bence hemen denemelisiniz:) 

      
                                            MALZEME LİSTESİ  


Tereyağ                 - 100 gram
Süt (veya yoğurt)    - 1 su bardağı
Toz şeker                -1 su bardağı+2 yemek kaşığı
Yumurta                  -3 adet
Kabartma tozu          -1 paket
Un                          -1,5 su bardağı 
Vanilya özütü           -1 kaşık
Şeftali                      - 2-3 adet




                                                            YAPILIŞI 


1. Herhangi kek kalıbına yağlı kağıt seriyoruz, üzerine iki kaşık toz şeker serpiyoruz. Fırını 180 derecede ısınmaya bırakıyoruz.












2. Tereyağla toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.














3. Önce tek-tek yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra sütü (veya yoğurt) ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. 











4. Kabartma tozu ve tuzu unla karıştırdıktan sonra sıvı karışıma ekliyoruz ve spatula ile çok az - un kayboluncaya kadar karıştırıyoruz. Not: unu bardağa sıkı doldurmuyoruz. 










5. Şeftalileri soyup dilimleyerek kek kalıbının dibine diziyoruz.













6. Hamuru şeftalilerin üzerine dikkatlice döküyoruz ve fırına veriyoruz. 



7. Yaklaşık 40-45 dakika - üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 













8. Fırından aldıktan sonra iki dakika bekletip ters çeviriyoruz. Ve sonra da afiyetle yiyoruz:)