9 Ekim 2015 Cuma

GÜRCÜ SALATASI

 Gürcü mutfağını çok sevdiğimi daha önce de defalarca söylemişimdir. Hastasıyım:) Cevizli gürcü salatası en çok sevdiklerim listesinde ilk 5'e girenlerden. İstanbul'daki Gürcü restoranında bu salatanın adını Glekhuri diye yazmışlar, ancak Gürcü mutfağını biraz bilen birisi olarak hemen söyleyeyim - Glekhuri farklı bir salata. Bu salatanın adı ise genelde tariflerde "Gürcü salatası" veya "Salat kartuli" diye geçiyor. Çok kolay ve çok lezzetlidir kendisi. Baş rolde de tabi ki yine ceviz, sarımsak ve suneli var:)



                                                                         MALZEME LİSTESİ 
Domates - 2 adet büyük
Salatalık  - 2 adet orta
Biber       - 1 adet 
Kırmızı soğan -1 adet
Kişniş              - 5-6 dal
Reyhan            - 5-6 dal
Sarımsak         - 1-2 diş
Ceviz               - 50 gram
Sirke                - 1 yemek kaşığı
Tuz                  -  1 tatlı kaşığı
Toz acı biber    - 1 çay kaşığı  
Hmeli-suneli     -1 tatlı kaşığı

                                                                          YAPILIŞI

1. Domatesleri iri küp şekline, salatalık, biber ve kırmızı soğanı halka şeklinde doğruyoruz, Kişniş ve reyhanı küçük doğrayıp ekliyoruz.









2. Ceviz, sarımsak, gürcü baharat karışımı olan hmeli-suneliyi, toz biberi ve tuzu rondoya alıyoruz.











3. Cevizli karışımı rondodan geçirdikten sonra sirkeyi ekleyip karıştırıyoruz. Ardından krema kıvamına gelinceye kadar kaynatılıp soğutulmuş su ekliyoruz.

3. Cevizli karışımı salataya ekliyoruz.










4. İyice karıştırıp mükemmel lezzete ulaşıyoruz:) Sofraya verirken üzerini taze fesleğen ve reyhanla süsleyebilirsiniz.