İnternette bir sürü magnolia tarifi bulabilirsiniz. Oldukça kolay bir tatlı. Ana malzemesi puding gibi görünüyor, ama püf noktası yoğunlaştırılmış şekerli süt veya süt reçeli. Bizim oralarda "squşenka" denen o muhteşem lezzet:) Ben hep Bakü'den getirdiğim için buralarda aramadım, ama duyduğum kadarıyla Ankara'da Real ve Metro'da bulunabiliyormuş:) Olmadı, kendiniz yapıverin, ama 3 saat ocak başında süt kaynatacak sabrınız varsa tabi:)
MALZEME LİSTESİ
Süt - 2 su bardağı
Krema - 400 gr (2 paket)
Puding (vanilyalı) - 1 paket
Bebe bisküvi -1 paket
Çilek veya muz (veya her ikisi)
YAPILIŞI
2. Buz gibi soğuk kremayı mikserle sertleşinceye kadar çırpıyoruz. Kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelmesi gerekiyor. Kremanın soğuk olması şart!
3. Pudingli karışım iyice soğuduktan sonra yine soğuk olan yoğunlaştırılmış şekerli sütle karıştırıyoruz.
4. Soğuk çırpılmış kremayı pudingli süt reçelli karışımla karıştırıyoruz. Ana malzememiz hazır.
5. Bir kaba önce pudingli karışımdan döküyoruz ve yayıyoruz.
6. Üzerine bisküvileri diziyoruz.
7. Üzerine çilek veya muz doğruyoruz.
8. Üzerine yine pudingli karışımdan döküp yayıyoruz. Bu işlemleri sırasıyla bir kat daha yapıyoruz.
9. En üste rondodan geçirdiğimiz bisküvi tozunu serpiyoruz. Ben bu çilekli olanı arkadaşıma yapmıştım, dolayısıyla, çok süslü olamamıştı:)
Servisini nasıl yapmak size kalmış. İster borcamda yapın, ister kavanozda, ister bardakta:)
Tercihen bir kaç saat beklettikten sonra tüketin:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder