MALZEME LİSTESİ
Yağlı kuzu eti - 500 gram
Kuzu kıyma - 500 gram
Yeşil ekşi erik - 1 kilogram
Yeşil soğan - 1 demet
Maydanoz - 1 demet
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ - 1 su bardağı
YAPILIŞI
1. Kuzu etini haşlıyoruz. Ardından yarım çay bardağı sıvıyağda kızartıyoruz. Kızardıktan sonra süzdüğümüz suyunu üzerine döküp pişmeye bırakıyoruz.
4. Soğan ve maydanozu doğrayıp etlerin üstüne ekliyoruz.
5. Erikleri bir süzgeçte yemeğin üstüne koyuyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
6. Erikler yumuşayınca bir kısmını eziyoruz, çekirdeklerini atıp kalan kısmını yemeğe ilave ediyoruz. Bir kısmını da ezmeden katıyoruz.
Bir kaç dakika birlikte pişirip ocaktan alıyoruz.
7. Bu yemek orjinalinde sulu yapılıyor. Ama ben kavrulmuş halini daha çok beğendim. İkisini de denemek sizin elinizde. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder