18 Ocak 2018 Perşembe

GAVURDAĞI SALATASI

Kebabın yanına yakışır, kızartma patatesin yanına yakışır, pilavın yanına yakışır, sosuna ekmek banıp yemek için de birebir. Malzemesi kolay, yapımı kolay, yemesi kolay. Bir de kökeninin Adana-Gaziantep olduğunu söyleyeyim, yapmamak için hiçbir sebep kalmasın... 
O zaman gelsin adını Adana-Gaziantep arasında kalan Gavurdağı'ndan alan bu muhteşem salatanın tarifi... 





                                                            MALZEME LİSTESİ 


Domates - 4 adet
Kuru soğan -1 adet
Yeşil soğan - 3-4 dal
Sivri biber -4 adet
Maydanoz - yarım demet
Ceviz içi - 100 gram
Nar ekşisi - 4 yemek kaşığı
Zeytin yağı - 4 yemek kaşığı
Sumak - 1 tatlı kaşığı
Pul biber - yarım çay kaşığı 
Tuz  - yarım çay kaşığı 

                                                           
                                                                    YAPILIŞI              

Sert domatesleri soyup küp-küp, ama küçük  doğruyoruz. Diğer sebzeleri de aynı şekilde doğradıktan sonra küçük kırdığımız cevizin bir kısmını da ekleyip karıştırıyoruz.


 Ayrı bir kapta nar ekşisi, sumak, zeytinyağı, tuz ve pul biberi karıştırıp sebzelere ekliyoruz ve hepsini harmanlıyoruz.











Salatanın üzerine kırılmış cevizin geri kalanını ekliyoruz. O kadar:) Dikkat etmeniz gereken iki nokta var - birincisi, sebzeler olabildiğince küçük doğranacak, ikincisi, sofraya verilmeden kısa süre önce yapılacak ki çok sulanmasın. Afiyetle:)