13 Ekim 2016 Perşembe

KAYMAKLI KESTANE ÇORBASI


Hazır sonbahar gelmişken, havalar serinlemişken, kestane mevsimi de başlamışken sıcacık kaymaklı kestane çorbası istemez miydiniz? O zaman mutfağa geçme zamanı:) 



                                                       MALZEME LİSTESİ 


Kestane - 200 gram
Kaymak - 150 gram
Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
Kuru soğan - 1 adet
Sarı biber - 1 adet
Havuç - 1 adet
Su - 2-3 bardak
Tuz
Karabiber
Taze kekik 




                                                                                                                                                                                                                                                     YAPILIŞI 
1. Kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. 
2.Soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp              zeytinyağında sararıncaya kadar kavuruyoruz. Altın rengini geçmeyecek...
3. Biberi küp şeklinde doğruyoruz.Havucu ister küp şeklinde doğruyoruz, isterse de irice rendeliyoruz. Birlikte kavrulmuş soğanın üzerine ekliyoruz. Kestaneleri de küçük parçalara ayırıp ekledikten sonra birlikte 4-5 dakike karıştırarak kavurmayı sürdürüyoruz. 




4. Sıcak suyu ekleyip birlikte pişmeye bırakıyoruz. Tuzunu, karabiberini ekliyoruz. 









5. Kestaneler iyice yumuşayınca çorbayı blenderden geçiriyoruz ve kaymağı ekleyerek hızlıca karıştırıp ocaktan alıyoruz. Yerde de 2-3 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz. 






6. Taze kekikle servis ediyoruz ve sıcak-sıcak içiyoruz:)