Hazır sonbahar gelmişken, havalar serinlemişken, kestane mevsimi de başlamışken sıcacık kaymaklı kestane çorbası istemez miydiniz? O zaman mutfağa geçme zamanı:)
MALZEME LİSTESİ
Kaymak - 150 gram
Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı
Kuru soğan - 1 adet
Sarı biber - 1 adet
Havuç - 1 adet
Su - 2-3 bardak
Tuz
Karabiber
Taze kekik
YAPILIŞI

4. Sıcak suyu ekleyip birlikte pişmeye bırakıyoruz. Tuzunu, karabiberini ekliyoruz.
5. Kestaneler iyice yumuşayınca çorbayı blenderden geçiriyoruz ve kaymağı ekleyerek hızlıca karıştırıp ocaktan alıyoruz. Yerde de 2-3 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz.
6. Taze kekikle servis ediyoruz ve sıcak-sıcak içiyoruz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder