26 Mayıs 2016 Perşembe

FIRINDA SEBZELİ KUZU KOL

Bugün menüde fırında sebzeli kuzu kol var. İyi terbiye edilirse muhteşem bir lezzet:) Lokum kıvamında:)


                                                        MALZEME LİSTESİ 

Kuzu kol - 1 adet
Sarımsak  - 1 bütün 
Arpacık soğan - 20 adet 
Havuç - 2 adet
Patates - 3 adet orta boy
Zeytin yağı
Ekşi erik salçası
Biberiye
Kekik
Tuz
Karabiber 
YAPILIŞI

 1. Kuzu kolu fırın tepsisine sığacak şekilde iki parçaya bölüyoruz. Benim fırınım küçük, büyük bir fırınınız varsa, siz bölmeyin. Eti 2 yemek kaşığı kadar zeytin yağı, tuz ve karabiberle  iyice ovduktan sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.









 2. Dinlenmiş etin her tarafına ekşi erik salçası sürüp bir saat daha bekletiyoruz. 
3. İyice ısıtılmış tavada etin iki tarafını da mühürledikten sonra iti bir bıçakla çizikler atıp, o çiziklere bolca sarımsak dolduruyoruz. Kekik ve biberiye ekliyoruz. 







 4. Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz etin kenarlarına ve aralara irice kestiğimiz havuç ve patateslerle arpacık soğanları diziyoruz. 













5. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz, iki-üç yerden küçük delikler açıyoruz ve 200 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. 











6. 1 saat piştikten sonra folyoyu çıkartıyoruz ve etler güzelce kızarıp suyunu tamamen çekinceye kadar  fırında pişirmeye devam ediyoruz. Fırından aldıktan sonra 2-3 dakika dinlendirip servis ediyoruz. Turşu ile servis yapmayı unutmayın:)