Bugün menüde fırında sebzeli kuzu kol var. İyi terbiye edilirse muhteşem bir lezzet:) Lokum kıvamında:)
MALZEME LİSTESİ
Kuzu kol - 1 adet
Sarımsak - 1 bütün
Arpacık soğan - 20 adet
Havuç - 2 adet
Patates - 3 adet orta boy
Zeytin yağı
Ekşi erik salçası
Biberiye
Kekik
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
5. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz, iki-üç yerden küçük delikler açıyoruz ve 200 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
6. 1 saat piştikten sonra folyoyu çıkartıyoruz ve etler güzelce kızarıp suyunu tamamen çekinceye kadar fırında pişirmeye devam ediyoruz. Fırından aldıktan sonra 2-3 dakika dinlendirip servis ediyoruz. Turşu ile servis yapmayı unutmayın:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder