1 Nisan 2016 Cuma

AYVALI TARAKLIK

Bugün olayımız ayvalı taraklık. Gaziantep mutfağına gireceğiz haddimizi aşarak:)  


                                                         MALZEME LİSTESİ 
Kuzu pirzola veya kaburga - 1 kg 
Soğan - 2 adet orta boy
Ayva - 3 adet
Tereyağ - 3 dolu y.kaşığı
Domates salçası -1 t.kaşığı
Biber salçası - 1 t.kaşığı
Tuz
Karabiber
Nar ekşisi - 2 y.kaşığı
Sıcak su - 4-5 su bardağı




                                                             YAPILIŞI
1. Etleri sıcak ve yağsız tavada mühürlüyoruz.














2. Soğanı küçük doğradıktan sonra sararıncaya  kadar 2 yemek kaşığı tereyağda kavuruyoruz.













 3. Soğanı etlerin üzerine döküyoruz ve birlikte 3-4 dakika arada karıştırarak kavuruyoruz.


4. Domates ve biber salçasını yarım bardak ılık suda eritip etin üzerine döküyoruz, 3-4 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.












5. Etin üzerine sıcak su döküyoruz, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.











6. Bir tavada yıkayıp kabuklu olarak iri dilimler halinde doğradığımız ayvayı 1 kaşık tereyağla 2-3 dakika karıştırarak kavuruyoruz. 












7. Ayvaları etin üzerine ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bazı tariflerde ayvanın etle birlikte eklenmesi gerekiyor, ama ayvanın ezilme riski yüksek o zaman. Ben hep sonradan eklerim, size de tavsiye ederim:)









8, Ayvalar da pişince nar ekşisini ilave ederek ocağı kapatıyoruz. Nar ekşisi yerine bir limon suyu ile bir tatlı kaşığı toz şekeri karıştırıp dökmek de bir alternatif. 











9. Servis tabağına yemeğin suyundan döküyoruz, ayva ve etleri dizdikten sonra yine yemeğin sosundan döküyoruz. 












                                                                    AFİYET OLSUN:)