Soğan - 2 adet orta boy
Ayva - 3 adet
Tereyağ - 3 dolu y.kaşığı
Domates salçası -1 t.kaşığı
Biber salçası - 1 t.kaşığı
Tuz
Karabiber
Nar ekşisi - 2 y.kaşığı
Sıcak su - 4-5 su bardağı
YAPILIŞI
1. Etleri sıcak ve yağsız tavada mühürlüyoruz.
2. Soğanı küçük doğradıktan sonra sararıncaya kadar 2 yemek kaşığı tereyağda kavuruyoruz.
3. Soğanı etlerin üzerine döküyoruz ve birlikte 3-4 dakika arada karıştırarak kavuruyoruz.
5. Etin üzerine sıcak su döküyoruz, kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.
6. Bir tavada yıkayıp kabuklu olarak iri dilimler halinde doğradığımız ayvayı 1 kaşık tereyağla 2-3 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
7. Ayvaları etin üzerine ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Bazı tariflerde ayvanın etle birlikte eklenmesi gerekiyor, ama ayvanın ezilme riski yüksek o zaman. Ben hep sonradan eklerim, size de tavsiye ederim:)
8, Ayvalar da pişince nar ekşisini ilave ederek ocağı kapatıyoruz. Nar ekşisi yerine bir limon suyu ile bir tatlı kaşığı toz şekeri karıştırıp dökmek de bir alternatif.
9. Servis tabağına yemeğin suyundan döküyoruz, ayva ve etleri dizdikten sonra yine yemeğin sosundan döküyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder