5 Ocak 2016 Salı

MAKARNA DEYİP GEÇMİYORUZ - PESTO SOSLU TORTELLİNİ

En sevdiğim makarna. Üç peynirlisine de, ıspanaklı-peynirlisine de hastayım. Ama tereyağlı pesto hariç hiçbir sosu onu yakıştırmıyorum. Benim damak tadıma göre değil diğer soslar:) 


                   
                                                             MALZEME LİSTESİ

Makarna (tortellini) - 1 paket
Tereyağ - 100 gram
Pesto - 1 yemek kaşığı
Tuz
Karabiber
Taze fesleğen 
Su
                                                                      YAPILIŞI 

1. Bol tuzlu suyu kaynatıyoruz, makarnayı al-dente kıvamında haşlıyoruz ve süzüyoruz.












2. Tereyağını eritiyoruz, pesto ekleyip birlikte 1 dakika kadar çeviriyoruz.













3. Süzdüğümüz makarnaya tereyağlı sosu ekleyip karıştırıyoruz ve 2 dakika kadar yeniden ocakta çeviriyoruz












4. Tabağa alıp karabiber ve fesleğen yapraklarıyla süsledik mi, iş tamamdır:)