19 Ocak 2016 Salı

HAFİF VE HAVALI: FIRINDA ELMA TATLISI

Kadın tayfası olarak hepimiz sürekli hafif tatlı peşindeyiz ya. İşte o aradığımız tatlılardan bu. Çok da havalı bir tatlı bence. Masanın en havalısı:) 
  

                                                MALZEMELER 

Yeşil elma   - 4 adet
Kuru incir    - 70 gram
Hurma         - 2-3 adet
Ceviz          - 2 .kaşığı (parçalanmış)
Tarçın         - 1 tatlı kaşığı
Toz zencefil - 1/2 çay kaşığı  
Bal 
                                                           YAPILIŞI 
  
1. Kuru incirin üzerine sıcak su dökerek 10 dakika bekletiyoruz. Suyunu süzüp kağıt peçete ile kuruladıktan sonra küçük-küçük doğruyoruz. Hurmayı ve cevizi de küçük doğruyoruz. Kuru meyvelerle tarçın ve toz zencefili karıştırıyoruz.
Elmaları arka tarafından keserek duvarlarına zarar vermeden içini çıkartıyoruz.





2. Kuru meyveli harcı elmaların içine dolduruyoruz. Elmaların tepside kalan kısmını yarıya kadar alüminyum folyo ile kapatıyoruz. 











3. 180 derece ısıtılmış fırında tam 25 dakika pişiriyoruz. Daha fazla pişirmeyin sakın, yoksa fırından bir patlama sesi duyarsınız, açtığınızda ise patlayıp çökmüş bir elma görürsünüz:) 
Elma tatlısını fırından aldıktan sonra üzerine bal gezdiriyoruz ve mümkünse, ılık halde tüketiyoruz:)