MALZEMELER
Yeşil elma - 4 adet
Kuru incir - 70 gram
Hurma - 2-3 adet
Ceviz - 2 .kaşığı (parçalanmış)
Tarçın - 1 tatlı kaşığı
Toz zencefil - 1/2 çay kaşığı
Bal
Elmaları arka tarafından keserek duvarlarına zarar vermeden içini çıkartıyoruz.
2. Kuru meyveli harcı elmaların içine dolduruyoruz. Elmaların tepside kalan kısmını yarıya kadar alüminyum folyo ile kapatıyoruz.
3. 180 derece ısıtılmış fırında tam 25 dakika pişiriyoruz. Daha fazla pişirmeyin sakın, yoksa fırından bir patlama sesi duyarsınız, açtığınızda ise patlayıp çökmüş bir elma görürsünüz:)
Elma tatlısını fırından aldıktan sonra üzerine bal gezdiriyoruz ve mümkünse, ılık halde tüketiyoruz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder