19 Aralık 2015 Cumartesi

FİYONK BÖREK

Üst-üste gelen olumsuzluklardan, yorgunluktan, gerilimden kafamı kaldırıp bloga bakamadığımı farkettim birden. Oysa blog benim en iyi kafa dağıtma yöntemlerimden...
Halen mutfağa girecek enerjiyi toplayamıyorum, ama en azından eskiden yapılan tariflerden biriyle dönüş yapayım dedim...
Yapması çok kolay bir tarif. Hiç zorlanmayacaksınız. Ayrıca, çok da şekilli:)



                                                        MALZEME LİSTESİ
Yufka             - 4 adet
Krema            - 3 yemek kaşığı
Yumurta         - 2 adet (biri üzerine)
Elma sirkesi    - 1 yemek kaşığı
Zeytinyağı       - 2 yemek kaşığı
Tuz, karabiber
İçi için 
Dereotu        - 1/2 demet
Maydanoz     -1 /2 demet
Peynir           -150 gram 
Nar               - 1 adet
Üzeri için
Çörekotu 
                                                       YAPILIŞI
1. Krema (Bakü'de yaparken "smetan" kullandım ben) , bir yumurta, elma sirkesi, bir çay kaşığı tuz ve karabiberi karıştırıp sos yapıyoruz. 
2. Dereotu ve maydanozu küçük-küçük doğruyoruz. Peyniri çatalla ezip karıştırıyoruz. En son nar tanelerini ekliyoruz. 












3. Bir yufkayı tezgahın üstüne seriyoruz. Fotoğraftaki gibi - önce kenarının yuvarlar kısımlarını kesiyoruz. Sonra ortada kalan kare kısmını dört parçaya ayırıyoruz. 


                                                                                






4. Ortadaki parçaların üzerine sos sürüyoruz. 














5. Şimdi bir parmağımızı karenin ortasına koyuyoruz, ardından iki kenarını diğer elimizle ortaya doğru kıvırıyoruz. 











6. Fotoğrafta görüldüğü gibi iç harcını koyuyoruz.













7. Yufkanın kenarından kestiğimiz kısımdan katlayıp bir şerit oluşturuyoruz. İç harcı koyduğumuz parçaların kenarlarını ortaya doğru katlayıp topluyoruz. Şerit hamurla ortadan sarıyoruz.









8. Fiyonklar hazır. Üzerine bir yumurtanın sarısını fırçayla sürüyoruz.












9. Orta kısımlarına çörekotu serpiyoruz.













10. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 
İç harcı olarak patatesli, kıymalı alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.