MALZEME LİSTESİ
Hamur için:
Tereyağı - 100 gr
Un - 1+1/4 su bardağı (175 gr)
Şeker - 4 çorba kaşığı
Yoğurt - 1/4 su bardağı
Süt kreması - 1/2 su bardağı
Kabartma tozu - 2 çay kaşığı
Karbonat - 1/2 çay kaşığı
Tuz - 1/4 çay kaşığı
Meyve katmanı için:
Şeftali - 1 kilogram
Şeker - 4 çorba kaşığı
Mısır nişastası - 1 çorba kaşığı
Limon - 1/2 adet
YAPILIŞI
1. Un, kabartma tozu, karbonat,tuz ve 3 kaşık şekeri büyük karıştırma kabında karıştırıyoruz.
2. Önceden dilimleyip en az 15 dakika buzlukta tuttuğumuz tereyağını karışıma ekliyoruz.
3. Elimizle veya iki bıçak yardımıyla yağı eritmeden karışıma yediriyoruz. Bezelye taneleri haline gelinceye kadar ovuyoruz.
4. Krema ve yoğurdu bir kapta karıştırıp hamura ekliyoruz.
5. Tahta kaşıkla un parçaları kaybolana kadar karıştırıyoruz.
6. Yaklaşık iki çorba kaşığı kadar unu tezgaha serpip hamuru üzerine döküyoruz, tepesine bir çorba kaşığı un serpiyoruz ve hamuru kenarlardan içe doğru katlayarak bir araya getiriyoruz.
7. Hamuru fırın kabından biraz daha ufak bir boyuta gelecek şekilde düzleştirip 5 cm çapında bir kurabiye kesme kalıbı yardımıyla parçalar koparıp bir kesme tahtasına yerleştiriyoruz. Üzeri açık olarak buzlukta bekletiyoruz.
8. Bu arada, dilimlenmiş şeftalileri, limon suyunu, şekeri ve mısır nişastasını bir karıştırma kabında harmanlayıp geniş ve kenarı yüksek bir fırın kabına aktarıyoruz. Üzerini düzleyip önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede, pişirme esnasında bir kez karıştırmak şartıyla 20 dakika boyunca pişiriyoruz.
10. Üzerine 1 kaşık toz şeker serpip 20 dakika pişiriyoruz. Ilık halde, dondurmayla servis edebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder