MALZEME LİSTESİ
Yumurta - 3 adet
Süt - 3/4 su brdağı
Tereyağı - 100 gram
Sıvı yağ - 3/4 su bardağı
Şeker -3/4 su bardağı
Portakal (veya mandalina) -1 adet
Limon - 1 adet
Kestane şekeri - 1 su bardağı
Un - 2-2,5 su bardağı
Kabartma tozu - 1 paket
Tuz - 1/8 çay kaşığı
Vanilya özütü - 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI
1. Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpıyoruz.
2. Sırasıyla oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
3. Limon ve portakalın rendelenmiş kabukları ve suyu ile vanilya özütünü de ekleyip karıştırıyoruz.
4. Önceden karıştırıp bir kenara koyduğumuz un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip spatula çok az karıştırdıktan sonra küçük parçalar haline getirdiğimiz kestane şekerini ekliyoruz.
5. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika (kızarıp içi pişinceye kadar) pişiriyoruz.
6. Fırından aldıktan sonra sıcakken üzerine kestane şekerinin şurubunu gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder