20 Ağustos 2015 Perşembe

KESTANE ŞEKERLİ KEK

Kestane şekeri bu dünyada beni en çok mutlu eden lezzetlerden birisi. Bayılırım. Evde kestane şekeri olunca bitmemesi için azar-azar yerim:) Onun için de ta mayısta Bursa'ya giderken kendime sağlam bir stok yaptım - tatlılar için de ayrıca kırık kestane şekeri aldım. Ve o kırık kestaneler bir keki harika bir lezzete kavuşturdu:)
              
                                                       MALZEME LİSTESİ 

Yumurta          - 3 adet 
Süt                   - 3/4  su brdağı
Tereyağı          - 100 gram
Sıvı yağ           - 3/4 su bardağı
Şeker                -3/4 su bardağı
Portakal (veya mandalina) -1 adet
Limon               - 1 adet 
Kestane şekeri  - 1 su bardağı 
Un                     - 2-2,5 su bardağı 
Kabartma tozu  - 1 paket 
Tuz                    - 1/8 çay kaşığı 
Vanilya özütü    - 1 tatlı kaşığı  

                                                           YAPILIŞI 


1. Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpıyoruz. 











2. Sırasıyla oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.









3. Limon ve portakalın rendelenmiş kabukları ve suyu ile vanilya özütünü de ekleyip karıştırıyoruz. 










4. Önceden karıştırıp bir kenara koyduğumuz un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip spatula çok az karıştırdıktan sonra küçük parçalar haline getirdiğimiz kestane şekerini ekliyoruz. 







5. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika (kızarıp içi pişinceye kadar) pişiriyoruz.










6. Fırından aldıktan sonra sıcakken üzerine kestane şekerinin şurubunu gezdiriyoruz. 








                                                                                                                             AFİYET OLSUN:)