Yaptığım yemeklerin ve tatlıların zor olmasından şikayet eden arkadaşlar varmış:) Bu kolay turta tarifi onla için. Yine de zor derlerse, artık paket bisküvi fotoğrafı paylaşacağım:)
MALZEME LİSTESİ
Hamur için
Un - 200 gram
Süt - 60 ml
Sıvıyağ - 2 yemek kaşığı
Şeker -1 tatlı kaşığı
Kuru maya - 1 tatlı kaşığı
İçi için
-------------
Her hangi çekirdeksiz reçel -1 bardak
Kıtır hamur için
-----------------------------
Tereyağ - 1 yemek kaşığı
Şeker - 1 yemek kaşığı
Un - 1,5 yemek kaşığı
1. Karıştırma kabına unu eleyin,
şeker ve mayayı ekleyin, karıştırın.
4. 1 saat sonra hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Orta kısmına reçeli iyice sürün.
5. Hamurun bir kenarını ortaya doğru katlayın, çok az reçel sürün.
6. Şimdi diğer tarafı da onun üzerine katlayın.
7. Hamuru yağlı kağıtta fırın tepsisine alın. Üzerine erinmiş tereyağı sürün. Tabi bu arada fırınınız 180 derecede ısınıyor, değil mi?
8. Erittiğiniz tereyağın geri kalanının üzerine şeker ve unu ekleyerek çatalla veya spatula ile karıştırın ve kutur hamur elde edin.
9. Kıtır hamuru rulonun üzerine serpiştirin ve fırına verin. Bu arada, fotoğraftaki rulolar iki ölçüden yapılmış:)
10. Fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder