MALZEME LİSTESİ
Kıtır hamur için:
Un - 1/2 su bardağı+2 çorba kaşığı
Beyaz toz şeker - 3 çorba kaşığı
Kahverengi toz şeker - 3 çorba kaşığı
Tuz - 1/3 çay kaşığı
Tereyağı - 75 gram
Kek için:
Karadut - 2 su bardağı
Un - 2 su bardağı+2 çay kaşığı
Kabartma tozu - 2 çay kaşığı
Karbonat - 1/2 çay kaşığı
Tuz - 1/4 çay kaşığı
Toz şeker - 2/3 su bardağı
Tereyağı - 90 gram
Yumurta - 2 adet
Kefir - 1/2 su bardağı
Vanilya özütü - 1 çay kaşığı
1 limon kabuğunun rendesi
YAPILIŞI
1. Küp şeklinde doğradığımız soğuk tereyağı, un, tuz ile beyaz ve kahverengi şekerleri mutfak robotu veya hız ayarlı rondo kabına alıyoruz.
2.Kısa aralıklarla robotu çalıştırarak iri kum taneleri kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Asla hamur haline getirmiyoruz. "Eğer mutfak robotunuz yoksa malzemeleri genişçe bir kaba alıp iki bıçak yardımıyla keserek ya da elleriniz soğuksa tereyağı parçalarını karışıma yedirerek de aynı hamuru elde edebilirsiniz" - diyor Cafe Fernando...
3. Kıtır hamur bizi beklerken bir kapta karadutları iki kaşık unla ezmeden karıştırıyoruz.
4. Ayrı bi kapta 2 su bardağı unun geri kalanını, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırıyoruz.
5. Bir mikser kabında limon kabuğu rendesi ve şekeri ellerimizle sıkarak karıştırıyoruz. Tereyağını ekleyip 3 dakika çırpıyoruz.
6. Yumurtaları tek-tek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya özütünü ekleyip son kez çırpıyoruz.
7. Unlu karışımı 3, kefiri 2 kerede olmak üzere değişmeli olarak yağlı karışıma ekleyip düşük hızda karıştırıyoruz. Önce unlu karışımdan başlıyoruz.
8. En son karadutu ekleyip spatula ile nazik bir şekilde karıştırıyoruz.
9. Hamuru yağlanmış fırın kalıbına aktarıyoruz.
10. Kıtır hamuru üzerine yayıyoruz ve önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 55-60 dakika pişiriyoruz.
AFİYETLE:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder