25 Mayıs 2015 Pazartesi

ELMALI PORTAKALLI KEK

Bu kek benim mutfağımın klasiklerinden. Ne zaman aklıma yapacak başka bir şey gelmezse veya zamanım dar olursa, hemen yardımıma yetişir. Çok basit, çok kolay, ama çok da lezzetli bişey, deneyin bence:) 
             
                                       MALZEME LİSTESİ 
Yumurta               -  3 adet
Süt                        -  1/2 bardak
Sıvıyağ                 -  1/2 bardak
Toz şeker              -  1 bardak
Un                         -  2 bardak
Elma                     -  2 adet büyük
Portakal                -  1 adet
Kabartma tozu      -  1 paket
Tuz                        -  1/8 çay kaşığı
Vanilya özütü veya vanilin - 1 kaşık


                                                                   YAPILIŞI 
1. Portakalın suyunu sıkıyoruz, kabuğunu rendeliyoruz.














2. Toz şekerle yumurtaları iyice beyazlaşıncaya kadar karıştırıyoruz. 














3. Süt, sıvıyağ, vanilya özütü, portakal suyu ve portakal kabuğunun rendesi sırasıyla eklenerek karıştırılıyor.












4. Kabartma tozu ve tuz eklenmiş un, sıvı karışıma karıştırılıyor. 














5. Elde ettiğimi karışım çok katı olmayacak. Karışımı yağlanmış fırın kabına döküyoruz ve fırın kabını hafifçe tezgaha çırparak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz,










 6. İnce dilimlenmiş elmaları hamurun üzerine istediğimiz şekilde diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişiriyoruz. Hamur kabarıp üzeri sertleşinceye kadar asla fırını açmıyoruz. Üzeri kızarmaya başlayınca kürdanla içinin pişip-pişmediğini kontrol ediyoruz. Pişmemişse, üzerini alüminyum folyo ile kapatıp biraz daha pişiriyoruz.