Bu kek benim mutfağımın klasiklerinden. Ne zaman aklıma yapacak başka bir şey gelmezse veya zamanım dar olursa, hemen yardımıma yetişir. Çok basit, çok kolay, ama çok da lezzetli bişey, deneyin bence:)
Süt - 1/2 bardak
Sıvıyağ - 1/2 bardak
Toz şeker - 1 bardak
Un - 2 bardak
Elma - 2 adet büyük
Portakal - 1 adet
Kabartma tozu - 1 paket
Tuz - 1/8 çay kaşığı
Vanilya özütü veya vanilin - 1 kaşık
YAPILIŞI
1. Portakalın suyunu sıkıyoruz, kabuğunu rendeliyoruz.
2. Toz şekerle yumurtaları iyice beyazlaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
3. Süt, sıvıyağ, vanilya özütü, portakal suyu ve portakal kabuğunun rendesi sırasıyla eklenerek karıştırılıyor.
4. Kabartma tozu ve tuz eklenmiş un, sıvı karışıma karıştırılıyor.
5. Elde ettiğimi karışım çok katı olmayacak. Karışımı yağlanmış fırın kabına döküyoruz ve fırın kabını hafifçe tezgaha çırparak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder