Ruslar bu salatayı mayonezle veya kremaya benzeyen süt ürünü "smetan"la yaparlar. Ben mayonez sevmediğim için bulursam "smetan"-kaymak, bulamazsam kaymak-krema karışımıyla veya sadece kaymakla (katı olmasın diye biraz da süt) yaparım...
MALZEME LİSTESİ
Havuç - 5 adet
Yumurta - 5 adet (akı)
Salatalık - 2 adet (orta)
Kornişon turşu - 7-8 adet (küçük)
Bezelye - 800 gram
Et - 300 gram
Kaymak - 400 ml
Smetan - 500 ml
Dereotu - 1 demet
Nar - 1 adet
Tuz
Karabiber
1. Patates ve havucu çok yumuşamayacak şekilde haşlayıp küp doğruyoruz. Yumurtaları haşlayıp sarısını ayırıyoruz, beyazını küçük küp şeklinde doğruyoruz.
2. Taze salatalığın kabuğunu soyuyoruz. Salatalık ve kornişon turşuyu küçük küp şeklinde doğruyoruz. Eti haşlayıp uzun-uzun didikliyoruz. Bütün malzemeleri geniş bir kaba alıyoruz.
3. Dereotunu küçük-küçük kıyıyoruz.
4. Kaymak ve smetanın üçte ikisini sebzelerin üzerine ekliyoruz, dereotunu da ekliyoruz. Tuz ve karabiber ekledikten sonra birlikte yavaşça karıştırıyoruz.
5. Yıkayıp süzdüğümüz haşlanmış bezelyeyi ekleyip ezmeden salataya karıştırıyoruz. Tuzu-karabiberi ayarladıktan sonra kaymak-smetan karışımının geri kalanını da azar-azar ekliyoruz. Kaymak-smetan karışımının ne çok fazla, ne de az olması gerekiyor.
6. Salatayı tabağa alırken nar taneleriyle süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder