10 Şubat 2015 Salı

KOLAY VE LEZZETLİ: PEYNİRLİ-MAYDANOZLU POĞAÇA

Mutfakla arası iyi olan herkesin mutlaka bir poğaça tarifi vardır. Benim en çok sevdiğim peynirli poğaça. Hem pratik, hem lezzetli.  Kahvaltıdan bir saat önce uyanmanız bu nefis lezzetin sıcak-sıcak masanıza gelmesi için yeterli. 
                                                                                      MALZEME LİSTESİ

Süt  (ılık)              - 1 bardak 
Tereyağı               -  250 gram
Yumurta               - 1 adet
Toz şeker             -  2 çorba kaşığı 
Un                        -  4-5 bardak 
Maya                    - 1 paket 
Peynir                   - 250 gram
Maydanoz             - 7-8 dal
Dereotu                 - 7-8 dal
Tuz                        - 1 çay kaşığı
Zeytin yağı            - 1  tatlı kaşığı 


                                                                                                                                                                                                  YAPILIŞI
1. Unu bir kaba veya mutfak tezgahına eledikten sonra ortasını havuz gibi açıyoruz, ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip elimizle eritiyoruz. 










2. Eriyip ılınmış tereyağını ve yumurtanın beyazını ekliyoruz ve hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzun kulak memesi kıvamından biraz daha sert olması gerekiyor. 










3. Hamurun üstünü nemli bir mutfak havlusuyla örtüp sıcak ortamda yarım saat bekletiyoruz. 












4. Peyniri (lor da olabilir) çatalla eziyoruz, maydanoz ve dereotunu küçük-küçük doğrayıp ekliyoruz. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırıyoruz. 










5. Hamurumuz kabardıktan sonra cevizden biraz büyük toplar oluşturuyoruz. Elimizle bu topları tek tek açıyoruz. Peynirli harcı hamurun ortasına koyup katlıyoruz ve kenarlarını kapatıyoruz. 









6. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp zeytin yağıyla yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.