7 Şubat 2015 Cumartesi

BROWNİE

Genelde Azerbaycan'a gittiğimde ben yemek yapmam. "Ağır misafir" sayılırım, o yüzden teyzem, annem, arkadaşım, gelinler yapar, ben yerim:) Ama bu kez gittiğimde durum değişti. Bir yemek blogu sahibi olmanın "kötü" tarafı işte - yemek yapmakla "cezalandırıldım":) Kızımın ve arkadaşının "emriyle" ilk olarak brownie yaptım. 
Brownie'nin envai-çeşidi var ve aslında benim en çok sevdiğim ıslak kek kıvamında olanı.  Ancak bu kez yaptığım farklı. Tarifi  cafefernando'dan... Tek fark, Cafefernando'nun tarifinde brownie'nin üzerindeki sütlü çikolata katmanına eklenen Antep fıstığı yerine  fındıklı sütlü çikolata kullanmam...

                                                                 MALZEME LİSTESİ 
Bitter çikolata - 260 gram
Sütlü çikolata  - 170 gram
Tereyağı          -  125 gram
Yumurta           - 4 adet
Şeker                - 200 gram
Tuz                   - 1/2 çay kaşığı
Vanilya özütü   - 1 kaşık (Bakü'de yoktu, kullanmadım)
Un                     - 130 gram (3/4 su bardağı+2 çorba kaşığı)




                                                                                                                            YAPILIŞI 
1. Önce fırını 180 derece ısıtıp, kare bir pişirme kabına yağlı kağıt seriyoruz. Ardından bitter çikolatayı ve tereyağı benmari usulü eritiyoruz. 









2. Çikolata oda sıcaklığına geldiğinde şekeri ekleyip çırpıyoruz.













3. Yumurtaları tek-tek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.












4. Un ve tuzu çok karıştırmadan ekliyoruz. 












5. Karışımı fırın kabına döküp spatula ile düzeltiyoruz.












 6. 35-40 dakika pişiriyoruz. Brownie'nin üstü hafif kuru olacak, endişe etmeyin - iyi brownie'nin üstü hafiften sert ve çatlak, içi yumuşak olmalı...










7. Sütlü çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.













8. Erimiş çikolatayı 5-10 dakika beklettikten sonra brownie'nin üzerine döküyoruz. Çikolatanın soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.